ΑΡΘΡΑ
ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ.   30/06/2011

 

 

 

Αθήνα, 30 Ιουνίου 2011

 

ΠΡΟΣΩΠΙΚΗ ΑΠΟΨΗ

 

 ΨΗΦΙΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΒΟΥΛΗ

ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΗΚΕ ΑΠΟ ΤΗ ΚΟΙΝΩΝΙΑ

ΤΟ ΜΕΣΟΠΡΟΘΕΣΜΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΤΗΣ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗΣ


            Το Μεσοπρόθεσμο Πρόγραμμα της Κυβέρνησης που ψηφίστηκε από τη πλειοψηφία του Ελληνικού Κοινοβουλίου εν μέσω ενός πολεμικού κλίματος στη πλατεία Συντάγματος και στους γύρω δρόμους, έχει ήδη καταδικαστεί στο σύνολό του από την ελληνική κοινωνία. 
            Όσοι από τη Κυβέρνηση έσπευσαν να πανηγυρίσουν μετά την ψηφοφορία, πρέπει να σκεφτούν ότι τίποτα δεν επιβάλλεται ούτε εφαρμόζεται στην πράξη από καμία κοινοβουλευτική πλειοψηφία όταν ολόκληρη η κοινωνία εκβιάζεται, οι διαδηλωτές δέρνονται στους δρόμους και οι δυνάμεις καταστολής επιτίθενται στους εργαζόμενους που αγωνίζονται. 
            Τα τραγικά γεγονότα της χθεσινής μέρας με την αδιάκριτη επίθεση της αστυνομίας εναντίον των ειρηνικών διαδηλωτών και των εργαζομένων, πρέπει να προβληματίσουν όσους από τη κυβερνητική πλειοψηφία έχουν ακόμα τη δυνατότητα να σκέφτονται δημοκρατικά, με κοινωνική ευαισθησία και συναίσθηση της αποστολής και του ρόλου τους. 
            Οι εργαζόμενοι και η ελληνική κοινωνία στο σύνολό της, αντιστέκονται και διαδηλώνουν ειρηνικά στους δρόμους και τις πλατείες, απαιτώντας να μην εξαθλιωθούν οι ζωές των ανθρώπων, να μην πουληθούν οι βασικοί πυλώνες της οικονομίας, των υποδομών, των δημόσιων αγαθών και να μη χαθεί η κυριαρχία και η εθνική αξιοπρέπεια της χώρας.
            Τα μέτρα του μεσοπρόθεσμου προγράμματος και του όποιου εφαρμοστικού νόμου, προδιαγράφουν το πιο ζοφερό μέλλον για τους εργαζομένους, τους ανέργους και τους συνταξιούχους και είναι φανερό ότι δεν έχουν καμία νομιμοποίηση στη συλλογική συνείδηση της ελληνικής κοινωνίας.
            Όλα δείχνουν ότι η ελληνική κοινωνία, αποστρέφεται, πλέον, τις πολιτικάντικες ρητορείες, βρίσκεται ήδη πολύ πιο μπροστά από τις πολιτικές ηγεσίες των κομμάτων, ψάχνει νέους δρόμους συλλογικής και δημοκρατικής έκφρασης και είναι αποφασισμένη να συνεχίσει τον αγώνα με όλες της τις δυνάμεις, για να αποτρέψει το οικονομικό και κοινωνικό ολοκαύτωμα που της επιφυλάσσουν προς όφελος των δανειστών και των κερδοσκόπων της κρίσης.  

Δημήτρης Φωτόπουλος

Αναπλ. Γεν. Γραμματέας & Γραμματέας Τύπου της ΟΤΟΕ

 


Send by email   Tweet it   Share it

Εκτύπωση Επιστροφή
Copyright ©2010 OTOE
 

  Γραμματείες
 

  Επισκεφθείτε ...


Ινστιτούτο Εργασίας
ΟΤΟΕ
 
Δι. Κ. Ε.Τε.
 

  Το δίκτυό μας